Maritim21 sekretariat starter arbeidet

Maritim21 sekretariatet og rådgivende gruppe var samlet til første møte i Forskingsrådet 6. juni

Nærings- og fiskeridepartementet ga Norges forskningsråd i oppdrag å etablere et fast sekretariat som skal følge opp Maritim 21-strategien om forskning og innovasjon. Sekretariatet skal ha en rådgivende gruppe, rapportere til MARUTs Strategiske råd og arbeidsutvalg og vil bli evaluert etter 2 år.
Strategien «Maritim 21» bli lagt fram høsten 2016, og inneholder en rekke anbefalte tiltak. Digitalisering av maritim næring, samarbeid på tvers av havnæringene og klima- og miljøvennlig maritim virksomhet er blant de viktigste områdene.

Det nyopprettede faste sekretariatet med rådgivende gruppe samlet seg for sitt første møte 6. juni i Forskingsrådets lokaler og avdelingsdirektør John Vigrestad i Forskingsrådet sier han er -både stolt og glad for Forskingsrådet har fått i oppgave å opprette et fast sekretariat for Maritim21.

Thomas Saxegaard fra Norges Rederiforbund legger til at de er -svært fornøyde med at det nå er opprettet et fast sekretariat for Maritim21. Maritim21 strategien er viktig for innovasjonsarbeidet fremover og det blir nå mulig å synliggjøre strategien på en helt annen måte".

-Maritim næring er i rask endring og ny teknologi kan gi disruptive endringer. Et fast sekretariat for Maritim21 gir en helt annen mulighet til å følge opp strategien og å identifisere viktige endringer og utfordringer mellom revisjonene av strategien, tilføyer Lars Gørvell-Dahll fra Norsk Industri.

Bilde av skeretariat og rådgivende gruppe
Maritim21 sekretariat og rådgivende gruppe samlet i Forskingsrådet. Fra venstre: Kjell Røang, Ada Jakobsen, Siri Pettersen Strandenes, Lars Gørvell-Dahll, Aud Trondvold, Beate Kvamstad Lervold, Thomas Saxegaard, Bjørn Johan Vartdal og John Vigrestad.

Den rådgivende gruppen består av følgende personer:

  • Professor Siri Pettersen Strandenes, NHH,
  • Direktør Lars Gørvell-Dahll, Maritim bransjeforening, Norsk Industri
  • Seksjonssjef Thomas Saxegaard , Norges Rederiforbund
  • Spesialrådgiver Beate Kvamstad Lervold, SINTEF Ocean
  • Vice President Aud Trondvold, Kongsberg Maritim
  • Programleder Maritim Forskning, Bjørn Johan Vartdal, DNV-GL
  • Markedssjef Ada Jakobsen, Norwegian Container Lines
  • Rådgiver Olav Lie, Næringspolitisk avdeling, LO
  • Vice president, Per Ingeberg, Rolls-Royce Marine

Meldinger ved utskriftstidspunkt 26. april 2024, kl. 02:08 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.